Samenwonen, maar je eigen slaap- en badkamer
Bij woningdelen deel je samen de woonkamer, keuken, beneden toilet en tuin, kortom de hele beneden verdieping. De boven etage is gesplitst, hier heeft ieder zijn eigen slaapkamer en badkamer.
Woningdelen biedt voor iedereen mogelijkheden
Ben je op zoek naar een woning, maar heb je nog te weinig meettijd? Dan is een woningdelen misschien wel wat voor jou. Het toewijzen van een gedeelde woning gaat aan de hand van loting. Jouw kans op een woning is groter dan bij het reguliere loting model. De reden hiervoor is dat er veel minder mensen aan de loting meedoen. Zo kom je sneller aan een woning.
Bepaal zelf met wie je samenwoont
Ben je ingeloot voor de woning? Dan mag je zelf bepalen met wie je in deze woning gaat wonen. Dit mag een vriend of vriendin zijn, maar ook een familielid, of iemand anders die geen liefdesrelatie is. De voorwaarde is dat degene ook aan alle voorwaarden voldoet. Vertrekt één van beiden, dan heeft de zittende huurder een maand de tijd om een nieuwe kandidaat te vinden.
Voorwaarden
- Jullie staan allebei ingeschreven op Entree
- Jullie hebben geen liefdesrelatie
- Jullie verdienen beiden minimaal € 28.375 en maximaal € 49.669 bruto per jaar (2025)
- Een intakegesprek/fysieke kennismaking is onderdeel van de toewijzing
Goed om te weten
- De toewijzing gaat door middel van het lotingmodel
- Je behoudt je meettijd op Entree
- Jullie krijgen ieder een eigen huurcontract
- Je sluit samen een contract af voor energie, TV en internet
- Je deelt de gemeentelijke belastingen en de BSR (zuiveringslasten)
- Je mag geen liefdesrelatie met elkaar hebben
Wat betekent wonen in een woningdeel woning?
- Je hebt ieder een eigen slaapkamer met badkamer en toilet. Samen ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van de tuin en de gemeenschappelijke ruimtes zoals de woonkamer, keuken en zolder.
- Om fijn samen te wonen is het belangrijk dat je met je medehuurder leefregels opstelt, zodat jullie allebei met veel plezier op hetzelfde adres wonen.
- De installaties in de woning, zoals de CV-ketel, deel je samen. Dit betekent dat je niet tegelijkertijd kunt douchen.
- De verwarming in je eigen badkamer en slaapkamer reageert op de gezamenlijke thermostaat in de woonkamer. Staat deze laag, dan is je slaapkamer koud. Maak afspraken over de binnentemperatuur van jullie gezamenlijke woning.
- Leefgeluiden horen bij het delen van een woning. De afzuiging gaat aan als de ander doucht en je hoort het doorspoelen van de WC. Ben je gevoelig voor geluiden? Dan is woningdelen misschien niet iets voor jou.
Heb je nog vragen, of wil je aanmelden?
Ben je nieuwsgierig geworden, maar heb je nog vragen over woningdelen? Bekijk onze Veel gestelde vragen over woningdelen. Zijn er daarna nog vragen onbeantwoord? Stuur dan een mail naar Woningdelen@talis.nl.
Heb je geen vragen, maar wil je jezelf zo snel mogelijk aanmelden? Dat kan ook!
Uw huidige woning delen?
Woont u in een grotere eengezinswoning en zou u de woning willen delen met bijvoorbeeld een familielid, vriend of vriendin? Wij komen graag met u in contact. Stuur een e-mail of bel naar (024) 352 39 11.