(024) 352 39 11

Doorstromen naar een passende woning

Woont u in een grotere sociale huurwoning, maar bent u op zoek naar een meer passende huurwoning die aansluit bij uw huidige woonwensen? Dan kan de verhuiscoach misschien helpen.

Om de doorstroom op gang te helpen en mensen een passende huurwoning aan te bieden, is er in Nijmegen een verhuiscoach actief. Huurders in Wijchen kunnen via deze link zelf contact opnemen met één van de twee verhuiscoaches van de provincie. De verhuiscoaches hebben de opdracht vanuit de provincie om mensen te helpen met het vinden van een passende woonruimte. Op deze pagina leest u er meer over.

In gesprek met de verhuiscoach
De verhuiscoaches voeren gesprekken met 55-plussers die op zoek zijn naar een passende woonruimte. Ze helpen met advies en ondersteuning bij het bepalen van uw woonwensen. Daarbij kunt u aanspraak maken op een verhuisvergoeding van €2000,- als extra ondersteuning. Hiervoor moet u wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Wanneer kan de verhuiscoach helpen?
U kunt een gesprek met de verhuiscoach aanvragen als:

  • u woont in een sociale huurwoning van een woningcorporatie in de provincie Gelderland;
  • uw woning minimaal 65m2 groot is;
  • tenminste drie slaapkamers heeft;
  • en u (of iemand van uw huishouden) 55 jaar of ouder is.

Brochure ‘actieplan wonen’
Hieronder download u de brochure met meer informatie over doorstroming en hoe u in contact komt met de verhuiscoaches. Ook leest u meer over de vergoeding en hoe u daar voor in aanmerking komt.

Actieplan verhuiscoaches